Quan: 12/11/2021
On: Montanejos
Causant: Govern
Fonts de verificació : Persona afectada, Mitjans o agència

El grup d’Alcoi Tito Pontet ha denunciat en un comunicat per xarxes socials que l’Ajuntament de Montanejos els ha cancel·lat un concert amb motiu del 25-N per cantar en valencià. L’explicació que van rebre el l’11 de novembre, concreten, és que “els caps de setmana, pel poble apareixen individus d’extrema dreta i volen evitar possibles aldarulls”.

En resposta, l’alcalde, Miguel Sandalinas, ha assegurat que en el comunicat del grup “s’aboquen diverses mentides i falsedats” sobre ell i el Consistori. Per una banda, Sandalinas argumenta que “el municipi havia sol·licitat a una empresa d’espectacles la contractació de grups musicals per al 25N que actuaren en valencià i castellà, no únicament en valencià per a tindre en compte la realitat del municipi, que és castellanoparlant”. Per l’altra, nega que ell es posés en contacte amb la banda i afegeix que “el grup no estava encara contractat de manera formal”.

Per xarxes però, s’ha recuperat la nota de premsa esborrada de les activitats del dia del concert de Tito Pontet i el cartell on hi figura el grup.

En el comunicat, la banda considera “molt greu que, des de les institucions, se’ls cedisca [a l’extrema dreta] l’espai per por.

Incident anteriorSancionen amb la llei mordassa un fotoperiodista que cobria un desnonament
Incident següentUna quinzena de periodistes esportives denuncien assetjament per xarxes socials