Quan: 18/09/2020
On: Barcelona
Causant: Cos policial
Fonts de verificació : Persona afectada

Un dispositiu de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra va dificultar l’accés del periodista Alaaddine Azzouzi al seu lloc de treball. El divendres que van transcórrer els fets, arran de l’execució d’un desnonament, hi havia un ampli desplegament policial al barri del Raval de Barcelona, on es troba la redacció de Vilaweb.

Després de donar una volta per trobar algun altre accés, Azzouzi va demanar als agents que el deixessin creuar el cordó policial, però aquests s’hi van negar.

Segons relata el periodista, com que no tenia carnet perquè fa molt poc que treballa al mitjà, va suggerir els Mossos que s’apropessin a Vilaweb a preguntar-ho. Tot i que una companya amb acreditació va certificar la vinculació del periodista amb el mitjà davant el cordó, van continuar impedint el pas a Azzouzi. Després de demanar-li el DNI, encara van fer-lo esperar fins que un altre treballador del mitjà va tornar a acreditar el vincle laboral del periodista.

L’afectat assegura que l’actitud dels Mossos va ser diferent amb la resta de treballadors i així ho va denunciar a Twitter. Una denúncia que també va fer extensible a les xarxes el fotògraf Albert Salamé: “Aquest és el dispositiu de l’ARRO que ha posat problemes al company Aladdin per accedir a la redacció de VilaWeb on treballa (dins de l’espai acotat). Jo no he tingut cap problema per accedir-hi (després d’identificar-me). No sigui per què jo sóc més ‘blanquet’”.

Incident anteriorUn manifestant increpa i empenta un fotògraf al tall de la Meridiana
Incident següentUna plataforma vinculada a Ciutadans denuncia Tortell Poltrona