Quan: 19/11/2021
On: Terrassa
Causant: Ciutadania
Fonts de verificació : Mitjans o agència

El mitjà de contrainformació amb seu a Terrassa, Kaos en la red, així com El Salto, La Marea i LUH, amb base a Madrid, i l’aragonès Arainfo pateixen una allau d’atacs cibernètics de grans proporcions que estan impedint el funcionament normal de les seves edicions digitals des de divendres passat. Es tracta d’una operació de Denegació de Servei (DDoS) contra els webs allotjats amb el proveïdor de serveis d’internet Nodo 50, que consisteix en sobresaturar els servidors mitjançant peticions d’informació fictícies llançades des de multitud d’adreces IP diferents, mitjançant l’ús de bots.

Tant El Salto com La Marea han difós un comunicat, signat per la Plataforma de Mitjans Independents, en què reclamen que els fets “s’investiguin adequadament, que les autoritats competents facin tot el possible perquè no puguin repetir-se”. Nodo 50 està treballant per resoldre-ho.

El 2013, un ataca similar va afectar diversos webs, entre ells el de la Directa, i Nodo 50 va descobrir-ne l’origen: un membre de La Falange que va ser detingut.

Incident anteriorUna quinzena de periodistes esportives denuncien assetjament per xarxes socials