Quan: 14/10/2019
On: Barcelona
Causant: Cos policial
Fonts de verificació : Organitzacions,

Les càrregues policials deixen un gran nombre de ferits entre els informadors que cobrien les protestes a l’aeroport del Prat. Com a mínim deu periodistes han rebut lesions de diferent consideració, sobretot contusions i algun trau al cap, per cops de porra i trets de projectils foam. En un cas ha estat el cop d’un objecte llençat presumiblement per un manifestant. Els afectats són Pol Pareja (eldiario.es), Jordi Mumbrú (Ara), Eudald Martínez (Rac 1), Elise Gazengel (Ctxt), Pau Venteo (Catalunya Ràdio), Albert Salamé (Vilaweb), Joan Giralt i Núria Gebelli (Directa). Entre els afectats hi ha un altre fotògraf que ha preferit mantenir-se en l’anonimat i també Oriol Izquierdo, columnista de Vilaweb.

La majoria de periodistes anaven perfectament identificats com a premsa amb els jupetins o braçalets reglamentaris. En algun cas han denunciat que les agressions es van produir en moments que no estaven barrejats amb manifestants i amb clara intenció d’impedir la seva feina.

L’onzè cas és el de Freddy Davies (Directa), colpejat diverses vegades durant una càrrega de la Policia Nacional a la Via Laietana a pesar d’anar identificat amb el braçalet oficial.

Diferents entitats professionals com el Grup de Periodistes Ramon Barnils (editor de Mèdia.cat), el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya o la Plataforma en Defensa de la Libertad de Información, a més de l’organització internacional Article 19, han condemnat aquestes agressions.

Incident anteriorLa principal organització de jutges espanyola ‘adverteix’ que la llibertat d’expressió no empara la “deslegitimació dels tribunals”
Incident següentAgredeixen un periodista